





IUCD /PPIUCD (Batch II)

SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project Agenda

# Date & Day:- 24/2/2022( Thursday) Venue-RCH Hall

Day 1 24/2/2022(Thursday)	Duration	Торіс	Speaker
10:00-10:15 AM	15 mins	Pre-Test	
10:15-10:30 AM	15 mins	Introduction Goal Sharing Objectives	Prof Uma Singh HOD Obs & Gyne
10:30-12:30 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:30-2:00 PM	1 ½ hours	Family Planning OT/ Labour Room	
02:00-3:00 PM	2 hours	Lunch Break	
3:00-3:30 PM	30mins	Overview of FP Methods & including New Contraceptives	
3:30-4:00 PM	30mins	Technical Update of IUCD	Dr. Seema Mehrotra
4:00-4:30 PM	30mins	MEC Wheels GOI/2015 & Clients Assessment of IUCD	







IUCD /PPIUCD (Batch II)

SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project Agenda

## Date & Day:- 25/2/2022( Friday) **Venue-RCH Hall**

Day 2 25/2/2022( Friday)	Duration	Topic	Speaker
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:00-2:00 PM	2 hours	Family Planning OT	
02:00-3:00 PM	1 hour	Lunch Break	
3:00-3:05 PM	5 mins	Recap of day 1	
3:05-3:15 PM	10 mins	Technical Update of PAIUCD	
3:15-3:30 PM	15mins	Follow Up Care	Dr Renu Singh
3:30-3:45 PM	15mins	Problem Related with IUCD	
3:45-4:00 PM	15mins	PAFP Technical Updates on PAIUCD	







IUCD /PPIUCD (Batch II)

SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project Agenda

## Date & Day:- 25/2/2022( Friday) **Venue-RCH Hall**

Day 2 25/2/2022( Friday)	Duration	Topic	Speaker
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:00-2:00 PM	2 hours	Family Planning OT	
02:00-3:00 PM	1 hour	Lunch Break	
3:00-3:05 PM	5 mins	Recap of day 1	
3:05-3:15 PM	10 mins	Technical Update of PAIUCD	
3:15-3:30 PM	15mins	Follow Up Care	Dr Renu Singh
3:30-3:45 PM	15mins	Problem Related with IUCD	
3:45-4:00 PM	15mins	PAFP Technical Updates on PAIUCD	