





IUCD /PPIUCD For Faculty

SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project

Agenda

Date & Day:- 10/3/2022 To 12/3/2022 Venue-RCH Hall

Day 1 10/2/2022(Thursday)	Duration	Торіс	Speaker
10:00-10:15 AM	15 mins	Pre-Test	
10:15-10:30 AM	15 mins	Introduction Goal Sharing Objectives	Prof Uma Singh HOD Obs & Gyne
10:30-12:30 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:30-2:00 PM	1 ½ hours	Family Planning OT/ Labour Room	
02:00-3:00 PM	2 hours	Lunch Break	
3:00-3:30 PM	30mins	Overview of FP Methods & including New Contraceptives	Dr. Renu Singh
3:30-4:00 PM	30mins	Technical Update of IUCD	
4:00-4:30 PM	30mins	MEC Wheels GOI/2015 & Clients Assessment of IUCD	







IUCD /PPIUCD For Faculty

SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project Agenda

Date & Day.	· 10/3/2022 To 12/3/2022	Venue-RCH Hall
Date & Day.	. 10/3/2022 10 12/3/2022	V CHUC-IXCII II ali

Day 2 11/3/2022 (Friday)	Duration	Topic	Speaker
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:00-2:00 PM	2 hours	Family Planning OT	
02:00-3:00 PM	1 hour	Lunch Break	
3:00-3:05 PM	5 mins	Recap of day 1	
3:05-3:15 PM	10 mins	Technical Update of PAIUCD	Dr Renu Singh
3:15-3:30 PM	15mins	Follow Up Care	
3:30-3:45 PM	15mins	Problem Related with IUCD	Dr. Rekha Sachan
3:45-4:00 PM	15mins	PAFP Technical Updates on PAIUCD	







IUCD /PPIUCD For Faculty

SIFPSA funded "Strengthening and expansion of Family planning services with focus on Postpartum FP, CAC & PAFP in State" project **Agenda**

> **Venue-RCH Hall** Date & Day:- 10/3/2022 To 12/3/2022

Day 3 12/3/2022(Saturday)	Duration	Торіс	Speaker
10:00-12:00 AM	2 hours	Family Planning OPD	
12:00-2:00 PM	2 hours	Family Planning OT/Labour Room	
02:00-3:00 PM	1 hour	Lunch Break	
3:00-3:05 PM	5 mins	Recap of day 2	
3:05-3:15 PM	10 mins	Infection Prevention	
3:15-3:30 PM	15mins	Record Keeping	Dr. Rekha Sachan
3:30-3:45 PM	15mins	Demonstration of IUCD insertion	
3:45-4:00 PM	15mins	Side effects & Potential Problems related to IUCD	Dr. Renu Singh
4:00-4:10 PM	10 mins	Post Test	
4:10-4:15 PM	5 mins	Certificate Distributions	Prof Uma Singh HOD Obs & Gyne